De Arcadis Sustainable Cities Index 2022

Welvaart
boven winst

Een welvarende stad is volgens de VN een “stad die productief is, adequate infrastructuur heeft, een goede kwaliteit van leven, sociale gelijkheid en inclusie biedt en die duurzaamheid toepast in haar omgeving”.

De Sustainable Cities Index 2022 onderzoekt welvaart door de lens van drie pijlers: Planet, People en Profit.

Vul het formulier in om het rapport te downloaden

Door uw gegevens in te vullen, gaat u akkoord met het ontvangen van e-mailmarketingberichten van Arcadis. U hebt altijd de mogelijkheid om u uit te schrijven of u enkel voor specifieke communicatie in te schrijven. Bezoek hiervoor ons preference center. Bekijk ons Privacybeleid.

Over het rapport

Voldoen aan slechts één van deze pijlers maakt een stad niet duurzaam of welvarend. Een stad zou zich net zoveel moeten richten op een net-zero infrastructuur en transport, het verminderen van luchtvervuiling als op economische winst. Een stad kan haar bewoners natuurlijk geen garantie op succes bieden, maar wel een platform en omgeving die een goede levensstandaard bevorderen, de klimaatimpact verminderen en burgers kansen bieden op een brede welvaart.

Hoofdpunten uit het rapport

Planet
People
Profit
Welvaart is niet langer gebaseerd op alleen economische en financiële zaken. Een stad moet een balans vinden tussen de pijlers Planet, People, and Profit, om haar ware potentie tot welvaart te laten ontluiken.
Download het rapport en ontdek de inzichten van 100 steden.