De Arcadis Sustainable Cities Index 2022

Welvaart
boven winst

Een welvarende stad is volgens de VN een “stad die productief is, degelijke infrastructuur heeft, een goede kwaliteit van leven biedt, sociale gelijkheid en inclusie garandeert en die duurzaamheid toepast in haar omgeving”.

De Sustainable Cities Index 2022 onderzoekt welvaart door de lens van drie pijlers: Planet, People en Profit.

Vul het formulier in om het rapport te downloaden

Door uw gegevens in te vullen, gaat u akkoord met het ontvangen van e-mailmarketingberichten van Arcadis. U hebt altijd de mogelijkheid om u uit te schrijven of u enkel voor specifieke communicatie in te schrijven. Bezoek hiervoor ons preference center. Bekijk ons Privacybeleid.

Over het rapport

Voldoen aan slechts één van deze pijlers maakt een stad nog niet duurzaam of welvarend. Een stad zou zich net zoveel moeten richten op de ontwikkeling van net-zero infrastructuur en -transport en het verminderen van luchtvervuiling als op haar economische winst. Een stad kan haar inwoners geen garantie op succes bieden, maar wel een platform en omgeving die een goede levensstandaard bevorderen, die kansen biedt op een brede welvaart en de klimaatimpact verminderen.

Hoofdpunten uit het rapport

Planet
People
Profit
Welvaart is niet langer gebaseerd op alleen economische en financiële zaken. Een stad moet een balans vinden tussen de pijlers Planet, People, and Profit, om haar ware potentieel tot welvaart te laten ontluiken.
Download het rapport en ontdek de inzichten van 100 steden.